18012018 | Heimosodat: Suomalaisten karhunpesäsuunnitelma | Älypuhelin ei puhu karjalaa

EPSON scanner image

EPSON scanner image | note: ruudussa en osannu sanoa että ”pikku-veli seurustelee eteläkorealaisen Min-jin kanssa” karjalaksi, a se kuulemma menöy ”Vel´li riijuau Min-jin ker. / Vel’li tietostau Min-jinke.”

KOTUS: Klätfyijä http://kaino.kotus.fi/cgi-bin/kks/karjala.cgi?a=kl%C3%A4tfyij%C3%A4&b=1&se=seurustella


R.I.P. Heikki Kirkinen. Historian emeritusprofessori, joka ansioitui Karjalan historian ja karjalaisen identiteetin tutkijana.

18012018

https://fi.wikipedia.org/wiki/Karhunpes%C3%A4suunnitelma

aaa

Suunnitelman pääsuunnittelijat olivat Repolan nimismies Bobi Sivén Helsingistä ja Repolan toimituskunnan kansliapäällikkö ja suojeluskunnan päällikkö Paavo Höttönen. Sivén ja Höttönen kuitenkin konsultoivat useita eri heimoaktivisteja ja -sotureita suunnitelmaan luodessaan. Suunnitelmasta olivat tietoisia myös ulkoministeri Rudolf Holsti ja ulkoministeriön virkamiehet, sekä mahdollisesti muutamat muutkin heimoystävälliset poliitikot.


ja kevennykseki

KARJALAN HEILI: ÄLYPUHELIN EI PUHU KARJALAA
http://www.heili.fi/uutiset/item/4888-alypuhelin-ei-puhu-karjalaa

(note: Olga Tenhu sanoi jutus salmia ta se kuulostau täl – Salmin murrekuoron ”Salmin briha:” http://mirala.eu/KARJALANKIELISIA%20LAULUJA/Salmin-murrekuoro/01%20-%20Track%201(1).mp3 – ”Salmin tyttö:” http://mirala.eu/KARJALANKIELISIA%20LAULUJA/Salmin-murrekuoro/15%20-%20Track%2015.mp3)

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *